Meer

Inhoud

Burgemeester roept jonge kiezer op om te gaan stemmen
Bestuurlijk Opdrachtgever
Rob Bats

Burgemeester roept jonge kiezer op om te gaan stemmen

Burgemeester Rob Bats stuurt deze week aan 487 jonge kiezers in Steenwijkerland een oproep om te gaan stemmen voor de Tweede Kamerverkiezing. Alle jongeren die voor het eerst mogen gaan stemmen, krijgen van Rob Bats een persoonlijke brief.

Burgemeester Rob Bats ‘Ik vind het heel belangrijk dat jongeren zich realiseren dat hun stem meetelt bij de Tweede Kamerverkiezing. De jongeren van nu hebben grote invloed op de toekomst waar ze mee te maken krijgen. Want zaken zoals onderwijs, werkgelegenheid en zorg zijn ook voor hen belangrijke thema’s. En een nieuwe regering houdt zich daar mee bezig. Een regering waarvan de samenstelling deels wordt bepaald door de stem van jongeren’.

In de brief geeft de burgemeester een aantal tips waar digitaal de nodige informatie te halen valt hoe en waar te stemmen. Maar ook waar jongeren terecht kunnen om te zien welke politieke partij hen het meest aanspreekt.

Rob Bats ‘Ik hoop dan ook dat jongeren in Steenwijkerland, maar ook in Nederland, massaal hun stem laten horen op 15 maart aanstaande!’